Články

Čas na odpočinek

Toto kouzelné místo vytvořila řeka Krupa.

Nejznámějším a turisty vyhledávaným cílem se stal Kudin most.

Jedná se o cca 100 m dlouhý a 1,5 m široký kamenný most se dvanácti oblouky.

Při vyšší hladině řeky je most pod vodou. Z tohoto důvodu jsou některé oblouky značně poškozeny.

Po asi 20 minutovém sestupu kaňonem řeky k mostu je vám odměnou koupání v chladné vodě.

Teplota řeky se příliš nemění a hlavním důvodem je blízkost pramene.

Ke koupání je zde několik možností, klidná laguna nad mostem nebo přímo pod vodopádem.

Číst dál

Rozšiřujeme pole působnosti

Jak jistě víte naše agentura se od doby založení orientovala pouze na jednu lokalitu a tou je Zadarská oblast. Další oblastí kde budeme nabízet nemovitosti na prodej je Šibensko-Kninská.

Číst dál

Jsme také členem futsalového týmu

Kromě klasického fotbalu sponzorujeme také futsalový tým Vrsi. Ten je opět jedním z účastníku Zadarského přeboru a my doufáme, že se týmu bude v letošní sezóně dařit a bude naše jméno úspěšně, ale také s radostí reprezentovat.

Číst dál

Cesta do Chorvatska v době pandemie

Velká část našich klientů se cesty do Chorvatska obává. Lépe řečeno obávala do té doby, než si cestu vyzkoušeli na vlastní kůži. Přesvědčili se o tom, že cesta do Chorvatska probíhá naprosto hladce a naše tvrzení tak nebylo výkřikem do tmy.

Číst dál

TOP 20 měst Evropy

2 chorvatská města v TOP 20 nejlepších evropských městech ve spojení s přírodou a turistikou. Jedním z nich je Zadar, což nás velice těší, protože nemovitosti které nabízíme se nachází pouze v této oblasti.

Číst dál

Pohoří Velebit

Často se zmiňujeme o pohoří Velebit, tak si ho pojďme trochu přiblížit. Velebit je největší a přírodními krásami nejhojněji obdařené chorvatské pohoří. Proto byl také celý masiv dlouhý cca 150 km jako jediný v zemi prohlášen za Světovou biosférickou rezervaci UNESCO.

Číst dál

Když je svět zase v pořádku...

“Doba koronavirová” je těžká pro všechny - pro všechny sféry podnikání, ale i pro život jako takový. Jestli nám však něco ukázala, tak je to ten fakt, že je dobré mít své finance dobře uložené a že je dobré mít kam utéct.

Číst dál

Chorvatsko koncem roku

Opět jsme měli tu možnost, přesvědčit se o tom, že Chorvatsko je nádherná země, kam se dá jezdit po celý rok. Teplé slunečné počasí i na konci listopadu, ničím nerušená atmosféra, pohoda a klid.

Číst dál

Výstavba projektů

I takto vypadá naše práce. Nezaměřujeme se pouze na prodej nemovitostí, ale také na jejich výstavbu. Toto je jeden z našich projektů který realizujeme a děkujeme tak našim klientům za důvěru, kterou do nás vkládají.

Číst dál

Chorvatsko mezi TOP 3 destinacemi

Chorvatsko je zařazeno do tří nejlepších světových destinací v kategorii Nejlepší země do roku 2020, kterou udělují populární britské noviny The Times & The Sunday Times pro nejlepší země světa.

Číst dál

Náš fotbalový tým mistrem

Je to již pár let co jsme se rozhodli vstoupit na chorvatský trh s nemovitostmi. Vedlo nás k tomu především to, že Chorvatsko prostě milujeme a máme rádi naší práci, která vede ke spokojenosti klientů. Díky tomu že se zde cítíme velice dobře jsme se stali sponzorem fotbalového týmu na který jsme patřičně hrdí.

Číst dál

V Privlace už se také staví

Stavební práce na projektu v Privlace už také jedou na plné obrátky. Zde se oproti Petrčane mohlo začít pracovat až 15. září. Kontrolní dny a schůzky s investory probíhají každý den a pracuje se na všech detailech, aby byl projekt dokončen v co nejbližším  termínu.

Číst dál

Zpět ve stavebním procesu

Jsme zpět ve stavebním procesu! Naší hlavní činností není pouze jen prodej nemovitostí jako takový, ale také řízení a realizace staveb a projektů našich investorů! V současné době, jak někteří z Vás možná vědí, máme pod naším dohledem 2 luxusní projekty.

Číst dál

Sledujte nás na sociálních sítích

Sledujte nás na sociálních sítích, kde se dozvíte vše o novinkách z naší nabídky nemovitostí, zprávy o našich realizovaných a probíhajících projektech a zkrátka vše o tom co se Chorvatska a naší práce týká. Jsme na Facebooku Instagramu a nově také na Twitteru.

Číst dál

Proč investovat v Chorvatsku

Proč investovat do nemovitostí v Chorvatsku? Ekonomická krize srazila ceny nemovitostí u moře na velice zajímavou hladinu, členství Chorvatska v EU snížilo riziko, prosperující realitní trh, dojezdová vzdálenost, čisté moře a počasí.

Číst dál

Dovolená v Chorvatsku

Při výběru letní dovolené se již po několik let stalo Chorvatsko číslem jedna pro většinu Čechů.

Největší roli zde hraje čisté moře, dobrá dostupnost autem , široká nabídka ubytovacích kapacit a dobrá komunikace s místními obyvateli.

Mění se i zvyklosti turistů.

Týdenní pobyty sobota - sobota jsou již dávno minulostí, dnes jsou zcela běžné pobyty od 10 a více nocí.

Dále se také prodlužuje sezóna, rodiny s menšími dětmi využívají hojně mimosezónní pobyty v červnu a září.

V poslední době vzrostl zájem o koupi nemovitostí v Chorvatsku.

Číst dál

Krásy Chorvatských řek

Nejen krásnou moře, ale i nespočtem řek, láká Chorvatskou k návštěvě.

Za zmínku stojí nejen řeky tvořící národní parky,  např. Plitvice nebo Krka, ale i méně známé jako je Cetina.

S tímto názvem se už většina z nás setkala téměř v každém chorvatském marketu při koupi balené vody.

Turisty vyhledávaným místem je přímo pramen řeky, který je přezdíván Oko země.

Nádherné odstíny modré barvy lákají ke koupání, bohužel je zde přísný zákaz koupání, kvůli znečištění pitné vody.

Číst dál

ODPOČINEK NA JADRANU

Oblast Dalmácie hlásí na velikonoční prázdniny krásných 18 stupňů.

Ideální podmínky poznat tuto zemi nejen z pláže.

Poznejte zázraky přírody v podobě národních parků nebo parků přírody této krásné země.

Jednou z největších výhod je nízká cena vstupného, např. cena vstupného pro dospělou osobu do národního parku Plitvická jezera je momentálně 10€ oproti sezónní ceně 40€/os.

V případě zájmu se doporučuje koupit vstupenku online přímo na stránkách národního parku:

Číst dál

Tradiční velikonoce netradičně u moře

Velikonoce v Chorvatsku jsou největším křesťanským svátkem, který s sobě nese symboliku nového začátku a nového života.

Křesťanské zvyky a tradice, velkolepá procesí, ohně a samozřejmě spousta gastronomických zážitků a vína.

Stejně jako u nás zde barví vejce, tzv. Pisanice, peče se sladký chléb Pogača a světí se košíky s jídlem.

Užijte si tradiční svátky s krásnou atmosférou moře a gastronomickým zážitkem, např. v obci Vodice, kde je připraven bohatý program s pečením již tradičně největší karitulou (pletenec ze sladkého těsta podobný jidášům)

Číst dál

Proč Zadar a jeho okolí?

Zadarská oblast je vyhlášená z mnoha důvodů. Ať už je to samotný Zadar, Kornati a mohli bychom pokračovat dále. Za zmínku stojí také vyhlášené západy slunce. Tento unikát je nadherné pozorovat už z toho důvodu, jak po celou dobu fáze hraje všemi různými barvami a slunce se odráží od hladiny moře. Na fotografiích jsme se snažili vše zdokumentovat, ale doporučujeme se o tom přesvědčit na vlastní oči.

Číst dál

Velryby a delfíni zpět na Jadranu

V Jaderském moři se opět prohánějí velryby a delfíni, kteří se běžně rušným vodám vyhýbyjí. Co se týče delfínů, tak v Chorvtasku to není až tak výjímečný stav, ale u velryb to běžné není. Podle expertů se v důseldu koronavirové pandemie, kdy byla přerušena téměř veškerá námořní doprava, příroda zotavuje z předešlých let.

Číst dál

Blýská se na lepší časy

Po několik týdnů trvajícím období špatných zpráv týkajících se cesty do zahraničí v důsledku koronaviru COVID-19 se situace začíná pomalu uklidňovat a doufejme že se blýská na lepší časy. Dnes 16.4.2020 uvedl náměstek ministra zdravotnictví v rozhovoru pro média, že podmínky pro vycestování do zahraničí se budou v řádech týdnů zmírňovat. Řeč je především o Chorvatsku, kam v létě míří cca 800 000 Čechů.

Číst dál

Zadar

Největším městem v severní Dalmácii je 170 tisícový Zadar. Leží u Jadranské magistrály a je také významným turistickým, obchodním a průmyslovým centrem celého Chorvatska. Nejvýznamnějšími průmyslovými odvětvími jsou zde lodnictví, textilnictví, potravinářství a lihovarnictví. Zadar je také významný přístav. Svědčí o tom to, že odtuď vyplouvají lodě s důležitými náklady do Rijeky, do Dubrovníku a také na blízké ostrovy (Pašman, Ugljan, Dugi otok). V blízkosti města se nachází úrodná plošina Ravni kotari, na které se pěstuje zelenina, ovoce, vinná réva a především odrůdy třešně maraska. Z nich se po sklizni vyrábí vyhlášený místní likér Maraschino.

Číst dál

Plitvická jezera (Plitvička jezera)

Plitvická jezera (Plitvička jezera) jsou nejznámější národní park v Licko-senjské župě v Chorvatsku. Nachází se na horním toku řeky Korana mezi horskými vápencovými masivy Velká a Malá Kapela a Pleševica mezi městy Karlovac a Zadar v blízkosti hranice s Bosnou a Hercegovinou. Krasová jezera jsou terasovitě rozložena a spojena průtoky. Nachází se zde 140 vodopádů, 20 jeskyň a zřídel. Rozloha parku je 29 482 ha, z toho 200 ha hladina jezer. Lesy jsou bukové, jedlové, smrkové a tisové. Žijí zde medvědi, lišky, srny a divoká prasata.

Číst dál

Naše projekty pokračují

I přes vážné komplikace způsobené koronavirem COVID-19, které nyní panují nejen v Evropě ale i po celém světě, naše společnost i nadále pokračuje ve výstavbě dvou projektů českých investorů. Stavby provádí námi ověřená stavební firma se kterou máme několikaletou zkušenost a realizovala pod našim vedením několik staveb.

Číst dál

Památník slunce ( Pozdrav suncu )

Památník slunce nebo Pozdrav slunci ( Pozdrav suncu ) je památník v Zadaru v Chorvatsku věnovaný slunci. Pomník se skládá z 300 vícevrstvých skleněných desek umístěných na stejné úrovni s kamenným nábřežím ve tvaru kruhu o průměru 22 metrů. Vedle hlavní (sluneční) instalace jsou při pohledu ze západní strany podobné menší instalace představující další planety sluneční soustavy . Velikost Slunce a planet je úměrná, stejně jako vzdálenost od středu každé desky, ale proporce velikosti a vzdálenosti jsou odlišné, protože planety jsou tak daleko. Pod sklem jsou fotovoltaické solární moduly s osvětlujícími prvky, které se v noci zapínají a vytvářejí světelnou show.

Číst dál

Zrmanja

Zrmanja je řeka v jižní  Lice a severní Dalmácii v Chorvatsku, je dlouhá 69 km a její povodí se rozkládá na ploše 907 km2. Řeka je známa z natáčení série filmů Vinnetou.  Na jaře a na podzim se uskutečňuje rafting na Zrmanji, zatímco kajaky a kanoe se používají během období nízké hladiny vody v červenci a srpnu. Řeka byla zasažena ekologickou katastrofou v prosinci 2019, když byl odpad z bývalé továrny na oxid hlinitý vyplaven do krasového podzemí.

Číst dál

Sea Organ ( Morske Orgulje)

Sea Organ (Morske Orgulje) je architektonický zvukový umělecký objekt umístěný v Zadaru v Chorvatsku a experimentální hudební nástroj, který hraje hudbu pomocí mořských vln a trubek umístěných pod množinou velkých mramorových schodů. V roce 2006 byl Sea Organ oceněn Evropskou cenou pro městský veřejný prostor.

Číst dál



Nabízíme Vám k nahlédnutí náš projekt Sand Beach Villas Privlaka. Je to velmi unikátní projekt třiceti čtyř vil a čtyř bytových domů na břehu Jaderského moře v obci Privlaka, která se nachází v regionu Zadaru. Moderní a nadčasové dílo architektury, které poskytuje ideální místo jak pro volný čas tak pro každodenní život je velmi žádané klienty z celého světa.

sand beach villas privlaka stavba v chorvatsku